Inițiator PEDITEL 1791

Fundația Părinți din România s-a înființat în 2009 sub numele de Părinți Clujeni. Pornind de la dezvoltarea unei platforme de informare, comunicare și reprezentare a clujenilor cu copii, a viitorilor părinți și a tuturor celor interesați de a crea „o viață mai bună pentru familiile și copiii din România”, proiectul s-a concretizat într-o fundație de dezvoltare comunitară sustenabilă.

 

Scopul Fundației Părinți din România este de a ajuta comunitățile să se dezvolte prim implicarea directă și responsabilizarea membrilor acesteia. Fundația Părinți din România închide cercul implicării:

– Comunitatea locală

– Administrația publică locală/regională/națională

– Comunitatea de afaceri locală, regională, națională și internațională.

Semnatura outlook parinti cu text si back alb MARE mare-01

Misiunea Fundației Părinți din România este aceea de a coagula și cataliza interesele tuturor cetățenilor din România, interese legate de o viață mai bună pentru copiii și familiile lor Astfel, Fundația funcționează ca suport pentru reprezentarea acestor interese și ține cont de specificul zonal al manifestării lor și al soluțiilor propuse. VALORILE în care credem, pe care le promovăm și pe care le aplicăm zilnic sunt: responsabilitatea, implicarea, respectul, integritatea, civismul și onestitatea.

Realizări concrete:

  • Evenimente organizate ca prilej de întâlnire a utilizatorilor site-ului www.parintiromania.ro si www.parinticlujeni.ro în cadrul cărora s-a creat o comunitate și un sentiment de apartenență la aceasta
  • Informare continuă a părinților cu privire la oportunitățile educaționale, medicale, comerciale și de timp liber pentru ei și copiii lor
  • Inițierea și susțienrea campaniei legislative anti-fast-food în școli și grădinițe
  • Stoparea înființării unui crematoriu în cartierul Mănăștur, Cluj Napoca și în Târgu Mureș
  • Dotarea Spitalului de Copii Cluj, prin proiectul anual „Zâmbet de Copil. Copilăria NU e la Spital”, cu: o mașină de transport pacienți (2010-2011), modernizarea și dotarea completă a bucătăriei centrale (2011-2012), dotarea secției de Chirurgie Pediatrică (2012-2013), primul call center pediatric de stat din România – PEDITEL 1791 (2013-prezent)
  • Școala Părinților – un proiect de educație și informare practică a părinților din Cluj pe subiecte de educație pentru sănătate și educație pentru educație
  • Evenimente caritabile de petrecere a timpului liber cu copiii și promovare a educației, sportului și culturii: Oferă-i o șansă în plus copilului tău (2 ediții), Alergători la Maraton (3 ediții), EduFair (2 ediții), Cel mai frumos OU încondeiat și decorat (5 ediții), Tennis Cup Părinți Clujeni (5 ediții), STAGE – Festivalul Național de Teatru pentru Adolescenți (5 ediții), TU ești Crăciunul Lor (5 ediții)

Comunitatea ești TU și TU ești parte din comunitate! Alege să te implici! Astfel, dacă vrei mai multe parcuri, spații verzi, locuri de joacă, creșe și grădinițe dotate, servicii medicale de calitate, atunci devino o voce în comunitate! Alătură-te celor care se implică și schimbă comunitatea. Noi îți suntem suport. Împreună conturăm o nouă realitate, pentru România copiilor noștri. Fii activ pentru viitorul copilului tău!

evenimente si participanti_white bkgr-01

 

Fundația Părinți din România 

contact@parinticlujeni.ro

0726 335 273 Cristina Grigore- Director Executiv

Str. Franz Liszt nr 30, et. 3, Cluj Napoca, jud Cluj, România

Nr din Registrul Fundațiilor 7/20.10.2009

Nr de înființare a organizației: 9091/CC/16.10.2009 și 2476/CC/16.03.2012

Codul Fiscal:  26227075

IBAN (lei): RO 07INGB0000999902391059, ING Bank